laatste rit 2009 met BBQ

25 oktober 2009 de laatste barbecue toerrit van 2009;
een verslag van de Barbecue-toer van De Stofwolk door Jan Uittenbroek;
De eerste rijders komen om 10.00 uur al binnen. Simon Verlooij, ondersteund door Margriet Simmerman zorgen er voor dat alle Stofwolkleden een bakkie koffie krijgen.
Buiten is een verscheidenheid aan bromfietsmerken al aan het verzamelen. De Zundapps zijn ook vandaag de meest aanwezige bromfiets, daarna de Kreidlers en verder een diversiteit van alle merken.
Op deze laatste bromfiets BBQ-toer dag zijn er een zestigtal clubleden aanwezig, let wel; ook dames.
Voor de rit van zo'n 64 km vanuit het ijsclubgebouw.
De rit is uitgezet en voorgereden door Henk Zirkzee en Ad Bergshoeff; Simon start na een zeer korte uitleg over de rit om 11.00 uur de toer. Ik had al eens eerder verwoord, dat wij van de Stofwolk een rookwolk club waren, omdat Henk na 800 meter al de eerste rookpauze inlaste…het zouden er vandaag nog vele meer worden! We gaan niet katten en zijn gezellig buiten; je kan zo ook wat nieuwe contacten opdoen en buurmans bromfiets bewonderen en na 2 peuken mochten we weer starten om ca. 3 km verder, jawel….daar was weer de plas- en rookpauze, doen we ook niet moeilijk over, het ging steeds beter, want na 4 km was er alweer de volgende stop! En dat herhaalde zich zo enkele keren. Ja, waar gaat dat nu over? We kwamen niet op gang.
Er zijn wel eens van die dagen, dan loopt dat even niet.
Kortom, eindelijk zijn we Nieuwkoop uit, richting Gouwsluis. Daar hebben we nog even een monumentale boerderij in alle rust kunnen bewonderen en er zouden nog velen volgen….en Gerrit zijn voorraad bougies is nu volledig uitverkocht.
We hebben nog gelukkig reservebougies in het magazijn koffertje van ons clublid Els Olree als reserve kunnen houden.
Hierna door de Bodegraafse ruilverkaveling naar de Zijdeweg in het Tempelgebied; dit is een afgegraven veengebied, waar vroeger hoofdzakelijk boerenbedrijven/melkveehouders en wat tuinbouwbedrijven waren gehuisvest. Wij vervolgen richting Oud Reeuwijkseweg naar de McDonald in Bodegraven.
Na al het gerook een verademing voor de clubleden en van Simon mocht de pauze een half uur duren, dit was krap genoeg, maar daar hebben wij ons ook helemaal stipt aan gehouden!
Na de 'break' gaven Henk en Ad weer het startsein om ca. 50 meter verder weer het pech-rookstopje in te lassen. Nu waren het er drie tegelijk; we gaan het er niet over hebben welk merk bromfiets het was, maar onze techneut Peter Slingerland, die wordt steeds rapper voor zijn maten en heeft met vereende kracht een Dapp aangeduwd…die Peter heeft toch wel een goede conditie! Wij konden weer verder.
Volgens mij heeft de Mac een heel goede invloed gehad op onze rijders en brommers!
We konden zowaar alsmaar doorrijden en het tempo werd weer verhoogd.
We vervolgden de rit over de tolbrug in Nieuwerbrug naar Woerden en het Woerdense Verlaat richting Nieuwkoop. Het gas kon voor menigeen volledig open en hierbij maak ik ook nog een verdiend compliment aan onze secretaris Peter van Eijk, die met zijn Dapp van voor naar achter en vice versa pendelde inzake de meldingen van alle pechgevallen en het aanmelden van de rookpauzes als dat nodig was.
Maar omdat hij als laatste man rijdt met zijn oranje hesje kreeg hij helaas op de kousweg net voor Zevenhoven ook nog zelf pech met zijn bromfiets.
Maar helaas, onopgemerkt blijvend staat Peter als roepende in de woestijn en ziet hij de 60 stuks achterlichtjes steeds zwakker worden en ja, daar sta je dan in je 'uppie'.
Wat verderop werd er door een ander clublid een beroep op Gerrit olie gedaan, die zijn onafscheidelijk stukje touw, dat al eerder goede diensten bewezen had als redmiddel en nu ook weer als sleepdienst gebruikt kon worden voor de laatste km's naar ons clubgebouw.
Simon Verlooy was er al eerder tussenuit geknepen om op tijd de BBQ op te starten, met ondersteuning van het damesteam dat hem met de catering assisteerde.
Bij aankomst in het clubgebouw zat de stemming er al aardig in; menig clublid had al een hapje en nipte aan een drankje. Inmiddels waren ook de laatste toerrijders binnen en ook Peter van Eijk was er weer bij; het feest kon beginnen!!!
Simon en Peter runden de BBQ en het dames-promotieteam de hapjes en de bar en na zoveel rookpauzes i.v.m. pechgevallen heb je een droge keel en dat moet dus goed doorgespoeld worden. Met een 6-tal vleessoorten op de BBQ was er een overvloed aan tongstrelende hapjes en de kippenpoten vlogen in het rond over de borden en resumerend kunnen we stellen, dat het voor de clubleden van de Stofwolk mede dank zij het mooie weer en de inzet van alle medewerkers een zeer geslaagde dag geworden was.
De rookpauzes mogen natuurlijk geen naam meer hebben; de catering en de toerrit zijn voortreffelijk geregeld en uitgevoerd en met een opkomst van 66% van het ledenbestand en het prachtige weer, kunnen we terugzien op een zeer geslaagde dag.
Een compliment voor het uitzetten van de toer door Henk en Ad en ook Simon voor het aansturen van het geheel, de zij- en achterrijders, natuurlijk ook Peter van Eijk.
Natuurlijk een compliment voor alle deelnemers en de aanwezige dames die deze toer toch maar weer helemaal uitgereden hebben.
U heeft nu door de winterstop weer tijd genoeg voor onderhoud; zorg goed voor uw oldtimertje, kijk naar uw banden - let op haarscheurtjes - en zorg voor een goed merk bougie.
Ik wens u het beste voor de komende feestmaanden en ik zie u graag weer in 2010 voor veel bromplezier bij de toerritten van de B.C. De Stofwolk.
Groeten van Jan Uittenbroek

Home