3 juni 2011 Rit Driebruggen
Allereerst zal ik mij zelf eens voorstellen als nieuw lid.Mijn naam is Mariska van Doorn en ben al jaren getrouwd met Elbert.Samen hebben wij 1 zoon die inmiddels 13 jaar is. Hij is dus zelfstandig genoeg om een dag alleen thuis te zijn, zodat wij er geregeld samen op uit kunnen.Elbert heeft al weer een aantal jaren Zundapp's en ik moet eerlijk zeggen dat het mij nooit iets deed. Maar op de één of andere manier ben ik sinds begin mei ook erg enthousiast geworden en ben op marktplaats gaan kijken.Daar vond ik een leuk dames modelletje Zundapp Type 433-022
In de staat op deze foto's hebben wij de brommer in Neer (Limburg) opgehaald.Om de brommer rijdend te maken heeft Elbert er al heel wat uurtjes ingestoken.Ook ben ik zelf aan het schuren, polijsten en poetsen gegaan. Er moet natuurlijk nog heel wat aan gebeuren, maar dat gaan we van de winter doen. Met mooi weer moet je natuurlijk lekker kunnen rijden!!!Voor de rit moest ik natuurlijk wel wat kilometers maken, want ervaring had ik natuurlijk nog niet. Vanaf zondag 29 mei zijn we samen wat gaan rijden en was ik klaar voor de rit.
Dan nu het verslag van de rit op 3 juni.
Om 8.45 uur zijn we samen naar Alex gereden, even een bakkie gedaan om toen met z'n drieën naar Driebruggen te rijden, kan niet anders zeggen dan dat het lekker ging. Om 9.40 uur daar aangekomen zaten er al heel wat leden, maar gelukkig waren we niet de laatste. Nadat iedereen die wilde een bakkie op had en Peter de route uitgedeeld had, in het kort uitgelegd had hoe de route ging verlopen kon een ieder die dat wilde nog even een bezoekje aan het toilet maken. Zo vertrokken we om 10.30 uur richting Papekop. De weg was mij goed bekend, aangezien ik hier zelf jaren gewoond heb. Vanuit Papekop gingen we via de Diemerbroek, onder de A12 door richting Woerden. Van Woerden zijn we via de Middellandbaan, Steinhagenseweg en de Breeveld naar Harmelen gereden, om via de Breudijk in Haarzuilens aan te komen. Een prachtige plek om even te stoppen voor een rookpauze. Na een rondje van de zaak in Haarzuilens zijn we op weg gegaan naar Gieltjesdorp, daar vandaan naar Kortrijk toen onder de A2 door en over de Vecht heen richting Breukelen. Daar vandaan over het Zandpad, de Nieuweweg op om bij ons lunch plekje uit te komen bij Paviljoen de Strook een prachtig plekje aan de Loosdrechtse plassen. Tot nu toe liep alles prima, niemand had pech en ook mijn brommertje liep goed. We hebben hier heerlijk genoten van de drankjes, patat met frikandellen en/of kroketten en natuurlijk niet te vergeten het weer.Na wat uitgerust te hebben konden we onze weg weer vervolgen richting Tienhoven, Westbroek, Groenekan, Bilthoven, De Bilt, Zeist en onderweg naar Bunnik zijn we weer gestopt waar we heerlijk konden genieten van fruit met ijs en slagroom.De beste man stond alleen in zijn kraam en kreeg toch wel enige last van stress aangezien er heel veel aardbeien wilden. Maar geen paniek wij hadden Els bij ons, dus die kon mooi aardbeien snijden. De verkoper heeft voor haar dan ook een heerlijk ijsje gemaakt.


Maar de rit hiernaar toe ging voor mij niet zo heel gesmeerd meer, de brommer sloeg steeds af erg irritant!!! Hopen dat het straks weer wat beter gaat!!We vervolgen de rit weer vanaf Bunnik via Houten richting Nieuwegein, IJsselstein, Montfoort naar Oudewater. En ook hier sta ik weer verschillende keren stil en moet Elbert de sproeier doorblazen en de brommer weer aanduwen. Gelukkig kan ik dan weer verder. Het was de bedoeling dat we van Oudewater richting Hekendorp zouden gaan, maar waarschijnlijk zaten we al aan de late kant en zijn we richting Hogebrug gereden. Hiervandaan nog een klein stukje naar Driebruggen waar de eind bestemming Custwijc is. In het Hoogeind moesten we nog een paar keer uitwijken voor vrachtwagens maar dat verliep ook soepeltjes. Om 17.15 uur kwamen we dan ook bij Custwijc aan. Hier was er nog een gelegenheid om gezellig wat te drinken of evt. te snacken. Wij zelf moesten helaas door naar Alphen, we hadden nog graag wat gedronken maar ja het zij zo. Na Peter bedankt te hebben voor deze mooie, leuke en gezellige dag gingen wij weer op weg naar Alphen aan den Rijn. Dit ging helaas ook niet helemaal perfect maar we waren toch nog om tegen 18.00 uur thuis.


Hierbij wil ik Peter en Nico nogmaals bedanken voor de gezellige dag en ik hoop dat ik jullie niet teveel tot last ben geweest.Inmiddels zijn we druk bezig om de brommer in orde te maken, het blijkt dat de tank toch nog vol zit met roest en overige troep, ondanks dat Elbert de tank wel had schoongemaakt. We hebben inmiddels de tank gevuld met Citroenzuur en heet water en dat heeft al zeker resultaat. Verder straks nog een nieuw benzinekraantje, filtertje en een nieuwe bougie en bougiedop erop, dan moet het toch zeker goed komen.We zullen zien hoe het de volgende keer gaat. Bij mooi weer gaan wij zeker weer mee op de volgende rit van 3 juli. TOT DAN!!!

Mariska van Doorn

Home