Zaterdag 10 maart Joost de Bruin Snertrit


Eindelijk was het dan weer zover en konden de brommers weer eens uit de schuur voor een ritje. Het was nog wel wat somber maar wel droog.
Om 10.00 uur de brommers gestart en vanuit Kerk en Zanen richting Beerendrecht, waar Alex op ons stond te wachten. In Nieuwkoop aangekomen zaten de brommers al lekker onder de bagger spetters van het natte wegdek. Er stonden al heel wat brommers klaar bij het clubgebouw en daar hebben we natuurlijk eerst even een bakkie gedaan. Om 11.00 uur reden we met 30 personen weg richting Zevenhoven naar De Hoef. Vanaf De Hoef zijn we langs het water naar De Kwakel gereden. Het begin van deze weg lag vol met bagger en het had s'nachts nogal geregend, dus hier was het uitkijken voor eventuele glijpartijen. Deze zijn er gelukkig niet geweest, maar wel had onze oud voorzitter Thomas Koenders pech met zijn brommer.
Na een tijdje konden we weer verder en vlak daarna was het al tijd om te stoppen voor een hapje en een drankje.

Rond 12.30 uur werden de brommers weer gestart en zijn we naar Uithoorn gereden. Vanuit Uithoorn gingen we richting de Amsteldijk Zuid, waar we weer heerlijk langs het water konden rijden. Via Nes aan de Amstel zijn we naar Oudekerk aan de Amstel gereden, daar vandaan richting de A2 richting Abcoude, Waver, Vinkeveen, Wilnis, Woerdense Verlaat, Noorden om uiteindelijk weer in Nieuwkoop uit te komen.

We hebben een aantal behoorlijke opstakels gehad en hier had niemand problemen mee. Om 14.30 uur ging de zon schijnen en om 15.00 uur waren we weer in Nieuwkoop. Waar de heerlijke erwten- en bruinenbonensoep op ons stond te wachten. Ook waren hier nog wat leden naar toe gekomen, die niet meegereden hebben, maar om toch van dit lekkers en de gezelligheid te kunnen genieten.

Al met al, weer een zeer leuke rit gereden en een hele leuke gezellige dag gehad.

Tot de volgende rit op 22 april.

Groetjes,
Mariska van Doorn


Home