Zondag 29 april Betuwerit


De betuwerit was gepland op 22 april, maar vanwege het slechte weer wat
voorspeld werd, werd er besloten om de rit een week uit te stellen. Dus op
29 april werden we verwacht in Geldermalsen. Nu werden de weersvooruitzichten met de dag slechter, duimen dus dat het alsnog mooi weer zou zijn. Wij waren er
in ieder geval klaar voor.

Zondagochtend 8.30 uur kwam Alex voorrijden met de bus en aanhanger.
Na de brommer ingeladen te hebben, werd er een bakkie gedronken en konden
we om 9.00 uur naar Geldermalsen rijden. Daar aangekomen leken we de eersten
te zijn. Gelukkig kwamen er al snel een paar bij en uiteindelijk stonden we met
17 personen klaar om er een leuke en gezellige dag van te maken en het weer?
Ja, dat zag er toch wel aardig uit!!

Peter Slingerland en Nico Neuteboom hadden voor deze dag een rit uitgezet.
We vertrokken vanuit Enspijk richting Rumpt naar Beesd waar we onder de A2 doorgingen en langs de Linge richting Deil en Tricht. Hier kwamen we stil te staan, doordat er een brommer was met een lekke band. Deze werd geplakt en opgepompt en zo konden we de rit weer voortzetten richting Buursmalsen, Buren, Erichem en Lutterveld. Wat opviel was dat er in een hoop plaatsen veel oranje versieringen
te zien waren. Erg leuk dat de dorpjes zo hun best doen voor Koninginnedag.
Vanuit Lutterveld reden we naar Zoelen om van daar het Amsterdam Rijnkanaal
over te steken, toen richting de A15 om zo via Echteld naar de Waalbrug te rijden.
Op de Waalbrug hebben we een pauze gehouden. Prachtig op zo'n brug en lekker naar de boten kijken. Normaal raas je over een brug heen en nu konden we het
eens van een andere kant bekijken. Hiervandaan ging de rit verder naar
Beneden-Leeuwen en vandaar uit naar Wamel, waar we bij 't Veerhuis van een heerlijke lunch konden genieten. Het was heerlijk weer en tijdens de lunch konden we zelfs buiten in het zonnetje zitten!!!
Vanuit Wamel gingen we door het land van Maas en Waal naar beneden richting de Maas. Uitgekomen in Nieuwe Schans, door de plaatsjes Alphen, Moordhuizen en Veluwe reden we tussen de Waal en de Maas in, over de Waaldijk, door de plaatsen Heerewaarden en Sint Andries. Hier werden we opgewacht door Renate met haar Fiat 500 en Ola parasol. Een heerlijke Magnum werd uitgedeeld en daar hebben we allemaal heerlijk van genoten. Renate en Marino bedankt!!
De weg werd vervolgd en we lieten de Maas weer achter ons liggen en reden naar Rossum, Doorning, Oensel richting Zaltbommel, waar we de Zaltbommelsebrug over gingen. Daar vandaan ging de rit naar Meteren om zo weer bij Enspijk uit te komen.

Het was een prachtige dag, we hebben wel geregeld stil moeten staan door één brommer die er deze dag niet zo heel veel zin in had, maar dat mocht de pret niet drukken. Wij en het weer waren goed gezind.

Peter en Nico bedankt, namens ons allemaal, voor deze mooie rit in een prachtige omgeving. Jullie hebben ons weer mooie plekjes laten zien.

Groetjes,
Mariska van Doorn

Home