Zaterdag 2 juni Driebruggen

Eindelijk was het dan weer eens tijd voor een klein feestje en het weer leek ons ook nog eens mee te zitten!!!
Om 8.30 uur stonden er 3 brommers klaar, Michel zou deze rit ook weer eens meerijden en stond dus ook om 8.30 uur voor de deur.
De brommers werden gestart en we reden naar de Steekterweg, waar we bij D.G.V. Olie met nog eens 3 man hadden afgesproken.
Daarna richting Zwammerdam om daar Jan en Jan op te halen.
Zo reden we met 8 pers. naar Driebruggen.
Hier aangekomen was het al lekker druk, na de inschrijving en een bakkie koffie werden om 10.15 uur alle brommers gestart en gingen we met ongeveer 50 pers. op pad met Peter Slingerland voorop en Peter van Eijk als achterrijder.

Driebruggen werd achter ons gelaten en via het Hoogeind ging de rit richting Hekendorp.
Hier de Steinsedijk op, waar Peter het plan had om door Haastrecht te gaan.
Maar niet alleen in Driebruggen was het feest, zo hadden ze in Haastrecht ook een braderie.
Dan maar keren en richting Gouda de Provincialenweg op en in Haastrecht rechtsaf richting de Vlist.
Hier even een korte stop gehouden en op naar Stolwijk.
Dan binnen door naar Bergambacht en zo richting de Lekdijk en hier weer even een stop gehad.
De Lekdijk zorgde ervoor dat elke brommer lekker onder de bagger kwam te zitten en ook de berijder kwam er niet ongeschonden van af!!!!
Ze zijn de Lekdijk aan het opknappen en vanwege het vele zand wat daar kan op waaien hadden ze even heerlijk de weg gesproeid, daar werden wij dus niet helemaal vrolijk van.
In Schoonhoven aangekomen gingen we weer door de Vlist, zo naar Haastrecht, waar we natuurlijk weer niet doorheen konden.
In Haastrecht weer rechtsaf de Provincialenweg op en daar konden we oversteken om over een smal pad bij een bruggetje uit te komen en zo stonden we weer in Hekendorp. Dan de Opweg weer op en het Hoogeind weer door, zo kwamen we rond 12.15 uur weer aan in Driebruggen.

Bij de inschrijving waren er al consumptie munten uitgedeeld. Hier konden we wat
te drinken voor halen en natuurlijk ook wat lekkers zoals een broodje Hamburger, Saté met brood etc. Hier werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.
Rond 13.30 uur werden de brommers weer gestart en ditmaal gingen we op pad richting Waarder, onder de A12 door en dan langs de A12, door de weilanden naar Bodegraven, dan de Meije in, zo via Zegveld naar Woerden.
In Woerden weer een korte stop gehad om toen de weg weer te vervolgen.
Weer een prachtig weggetje ingeslagen naar Linschoten en zo in Oudewater aangekomen.
Hier hebben we even een leuk rondje door de stad gemaakt en toen op weg naar Papekop.
In Papekop gingen we ditmaal linksaf het Zwarte Laantje op die uitkomt in Hogebrug en vandaar weer naar Driebruggen.
Alleen had niet iedereen dit voorzien. Er waren namelijk een aantal personen die van Oudewater naar Papekop, niet zoals wij over de Papekopperstraatweg reden, maar de weg ernaast namen en die dachten dus dat we over Waarder terug zouden gaan. Dus niet!!!!
Zo kon het dus dat Alex (onze fotograaf) in Driebruggen raar opkeek omdat er brommers vanuit verschillende richtingen vandaag kwamen.

Deze snelle jongens zaten dan ook al lekker aan een biertje toen de rest zowat nog het Kiela terrein op moesten komen.

Wij hebben ons dan ook lekker bijgevoegd in de biertent en er nog een gezellige middag van gemaakt. Ook was er nog een beker beschikbaar gesteld voor de mooiste brommer SDWA 2012.
Voor Peter en Sjaak stond al vast wie er met deze beker naar huis zou gaan, helaas was deze persoon al weg toen zij de beker wilde overhandigen.
Dus toen moest er een andere keuze gemaakt worden.
Terwijl Peter en Sjaak een rondje langs de brommers gingen lopen, had Gerrit al een keuze gemaakt en de beker aan Dirk gegeven voor de mooiste brommer.
Zij wisten alleen niet dat Peter en Sjaak hier nog over aan het denken waren.
Dirk in zijn nopjes en er werd al heerlijk bier uit gedronken.
Maar helaas kon Dirk de beker weer terug geven en werd de beker uitgereikt aan mijzelf.
Hier had ik dus niet op gerekend en vond het eigenlijk wel een beetje triest voor Dirk, maar hij kon er niet mee zitten dus, heren bedankt weer allemaal.

De beker staat mooi op de kast bij mij thuis, naast de beker voor de 2e prijs die ik voor de witte Zundapp in Schoonhoven heb gewonnen.
Els had hier de 1e prijs in de wacht gesleept.

Peter bedankt weer, de ritjes waren leuk en ik denk dat ik namens ons allemaal spreek, dat we weer genoten hebben van deze dag.

Groetjes,
Mariska van Doorn

Home