Mega rit 8 september

In de agenda stond vermeld dat we naar Kinderdijk zouden rijden.
De week voor het vertrek werd ons duidelijk dat de rit zo'n 170 km. zou worden.
De rit was uitgezet door Peter Slingerland en zijn zoon.
Vol goede moet en met mooi weer vertrokken we naar Nieuwkoop.
Ook de fotograaf Alex werd nog even opgepikt onderweg en zo kwamen we
rond 9.30 uur in Nieuwkoop aan. Om 10.00 uur werden er 30 brommers gestart.
Het vertrek was stipt op tijd, anders zou het wel heel laat kunnen worden.

De rit ging via Noorden, Woerdens Verlaat naar Montfoort, hier werd er even een korte stop ingelast. De rit werd weer vervolgd richting Vianen. In Lopikerkapel werd er nog bij een bedrijf gestopt (kennis van Peter waarschijnlijk) en daar konden Ilse en ikzelf mooi even plassen. Dat is dan weer fijn voor de vrouwtjes onder ons, daar had Peter dan weer even mooi aan gedacht. Ook was er in Lopikerkapel open monumentendag, hier paste wij dus mooi tussen!!!

Vanuit Vianen zijn we naar Meerkerk gereden, hier wachten ons nog een verassing. Peter heeft namelijk heel wat kennisjes door het hele land, zo blijkt. In Meerkerk was een kleine markt en hier stond onder andere een kraam van de Hollandse Kaascentrum uit Waarder. Zij hadden voor ons een heerlijk stukje kaas en een lekker zakje Capri Sun. Na deze stop werd de rit weer vervolgd naar onze lunch plek in Hoornaar bij Partycentrum-Restaurant Onder de Linden. Hier was weer een lunch vooraf samen gesteld door Peter waardoor de bediening lekker snel was.

Maar er waren nog weinig tot geen molens gezien, dus op naar die molens. Via Giessen Oudekerk kwamen we in Hardinxveld Giessendam.
Hier hebben we onze ogen weer uitgekeken. Een prachtig versierde straat, voor mijn gevoel een paar kilometer lang. Echt geen huis was overgeslagen. Elk stuk had zijn eigen thema. Van daar uit kwamen we via Oud Alblas dan toch bij al de molens.
Echt super leuk om te zien!!!
Natuurlijk hier ook weer even een stop gehad. Toen verder naar de volgende stop. Deze had Peter ook weer geregeld bij
Autobedrijf Aantjes-Hofman. Hier konden we een ijsje of een blikje fris kopen. Dat ging er wel in met dat mooie weer. Hier vandaan gingen er al wat mensen hun eigen weg naar huis. Maar wij gingen door via de gemeente Graafstroom naar Groot Ammers. Daar konden we met de pond overvaren naar Schoonhoven en ja hoor, u raad het al, ook hier was feest. Het was er dan ook echt een dag voor!!! Vanuit Schoonhoven ging de rit weer huiswaarts via de Vlist, Haastrecht, Hekendorp en Driebruggen. Hier hielden Peter, Nico en Jan het voor gezien. Wij zouden de weg terug wel vinden. Zo gezegd zo gedaan.
Wij waren om 18.30 uur weer thuis met een 185 km. op onze teller en een prachtige
rit en dag rijker.

Tot de volgende keer.
Groetjes, Mariska

Home